Probne tablice

Probne tablice - registracija vozila Sunce

Registracija vozila je procedura za koju se zna da je obavezna jednom godišnje. Ono sa čim ćemo Vas danas malo bolje upoznati jesu probne tablice.
Probne tablice se koriste u situaciji kada želite da vozite vozilo koje nije registrovano.

Probne tablice izdaju se za: motorna i priključna vozila koja su u nekom trenutku bila prepravljena ili popravljena; kojima se izvršava probna vožnja radi testiranja ili prikazivanja svojstava; nova vozila koja se kreću od proizvođača do skladišta; neregistrovana vozila koja se kreću od mesta preuzimanja do mesta u kojem će biti registrovana i radi sprovođenja carinskog postupka.

Zahtev za izdavanje probnih tablica mora da podnese vlasnik vozila. Probne tablice se izdaju na 1 do 15 dana.

Dokumenta za probne tablice

Potrebna dokumenta za izdavanje probnih tablica su:
lična karta vlasnika
-vozačka dozvola
-potvrda o urađenom tehničkom pregledu vozila
-dokaz o vlasništvu vozila
-polisa obaveznog osiguranja
-zahtev za izdavanje probnih tablica
-dokaz o uplati propisanih taksi

Ako je registracija vozila već urađena u Srbiji, vozilo mora da bude odjavljeno.

Ono što dosta ljudi zanima jeste da li može auto bez urađenog tehničkog pregleda da dobije probne tablice? To se može uraditi ali samo ukoliko će ih koristiti da dođe do tehničkog pregleda kao i da se vrati sa njega. Vozilo mora da ima dokaz da je prošlo tehnički pregled da bi moglo da se vozi sa probnim tablicama.

Pošto postoje razne situacije kada su probne tablice u pitanju, a samim tim se menjaju i dokumenta koja su vam potrebna, savetujemo Vam da kontaktirate firmu u kojoj ćete sve to uraditi. Naša preporuka je Tehnički pregled Sunce.

Osnovna delatnost tehničkog pregleda Sunce je registracija vozila, kao i osiguranje vozila, vršenje tehničkih pregleda za putnička i teretna motorna vozila, motocikle, radne i poljoprivredne mašine, prikolice i sl.

Tehnički pregled Sunce Beograd može se pohvaliti sa 4 linije tehničkih pregleda, što vam garantuje da ćete vrlo brzo završiti sve što je potrebno Vašem vozilu.

Kontaktirajte Tehnički pregled Sunce i dobićete sve informacije koje su Vam potrebne.

Podeli članak

Obaveštavamo Vas

da od 22.05.2023 počinje sa radom naš novi objekat u ulici Bulevar Nikole Tesle 3, Zemun (zgrada hotela "Jugoslavija").