REGISTRACIJA ZA MOTOCIKLE

Registracija za motocikle

Tehnički pregledi Sunce iz Beograda pored registracije vozila pruža uslugu i registracija za motocikle. U poslednje vreme sve češće su promene zakona koje se tiču pravila i registracije motocikala. Postoji dosta nejasnoća kada je registracija za motocikle u pitanju: od cene, mogućnosti za periodično registrovanje, itd.

Da biste uradili registraciju za motocikle morate obratiti pažnju na neka nova pravila. Od aprila 2019. godine prestala je da važi trajna registracija za mopede. Nakon tog datuma, svi mopedi imaju standardnu registraciju koja se obnavlja svake godine.

Kada se registruje, moped će dobiti žute tablice i vlasnik će imati obavezu da svake godine registruje moped za koji je potrebno dostaviti potvrdu proizvođača da vozilo ne razvija veću maksimalnu brzinu od 45 km/h.

Što se tiče periodične registracije za motocikala, ona postoji, ali taksa za registraciju ostaje ista bez obzira da li registrujete motocikl na godinu dana ili kraće tako da nije isplativa. U tom slučaju jeftinija je samo polisa osiguranja čiji iznos se umanjuje pri registraciji za motocikl na kraći vremenski period.

Registracija za motocikle kao i za ostala vozila kreće od obaveznog tehničkog pregleda.

Po novim pravilima u vezi sa tehničkim pregledom svi motocikli na tehnički pregled moraju doći u stanju u kakvom su izašli iz fabrike. Da bi uradili registraciju za motocikle nikakve prepravke ili odstupanja od fabričkih nisu dozvoljena. Ukoliko imate kofere na motociklu, dodatni vizir ili dodatne farove, morate ih skinuti jer se to vodi kao dodatna oprema. Nosači kofera i vizira mogu ostati na motociklu ali samo ako postoje odgovarajući atesti za njih.

Takođe, svetla, sedišta, upravljač i drugi delovi moraju biti po fabričkim specifikacijama kako bi uradili registraciju za motocikle. Da bi prošli tehnički pregled i registrovali motocikl morate imati i osvetljenje registarskih tablica.

Registracija za motocikle je drugačija i kod vlasnika Tomos motocikala i drugih koji su do sad potpadali u kategoriju mopeda ili bicikala sa motorom. Po novoj kategorizaciji neki modeli Tomos i drugi motocikli, to jest oni mopedi koji prelaze 45 km/h moći će da se voze samo sa položenom A1 kategorijom!

Osnovna delatnost tehnički pregledi i registracija vozila Sunce je registracija vozila, osiguranje vozila kao i vršenje tehničkih pregleda za putnička i teretna motorna vozila, motocikle, radne i poljoprivredne mašine, prikolice i sl.

Neka Vaš izbor za registraciju motocikla bude tehnički pregled i registracija vozila Sunce Beograd.

Podeli članak

Obaveštavamo Vas

da od 22.05.2023 počinje sa radom naš novi objekat u ulici Bulevar Nikole Tesle 3, Zemun (zgrada hotela "Jugoslavija").