ŠTA JE TEHNIČKI PREGLED

tehnicki pregled

Tehnicki pregledi Sunce. Tehnički pregled je obavezan i jedna je od najvažnijih stavki za bezbedan saobraćaj. Na prvom mestu zbog Vaše bezbednosti u vožnji, ali i zbog sigurnosti drugih ljudi koji učestvuju u saobraćaju. Tehnicki pregledi Sunce vam stoji na raspolaganju da za kratko vreme uradite tehnički pregled vašeg vozila na dve lokacije u Beogradu, u Zemunu, i na Novom Beogradu.

Suština tehničkog pregleda i glavni cilj tehničkog pregleda je dijagnostikovanje toga da li je Vaše vozilo ispravno ili ne.
Na tehničkom pregledu se prvo izvrši identifikacija vozila po broju šasije i motora. Potom se radi detaljan pregled ispravnosti vozila koji utiču na sigurno i bezbedno učestvovanje vašeg vozila u saobraćaju.

Glavni deo tehničkog pregleda je kontrola rezultata koje na merenjima pokazuje Vaše vozilo.

Tehnički pregled podrazumeva: kontrolu uređaja za upravljanje i za zaustavljanje, za osvetljavanje puta, davanje svetlosnih znakova, za označavanje vozila, za vidljivost, uređaja za odvođenje i regulisanje izduvnih gasova, za spajanje vučnog i priključnog vozila, za kretanje vozila unazad, osovine, elektrouređaja i instalacija, ostalih uređaja i delova vozila i opreme vozila.

Ukoliko se tehničkim pregledom utvrdi da Vaše vozilo ispunjava propisane uslove, Vaše vozilo će proći tehnički pregled. I naravno, kao ispravno vozilo spremnoje za bezbedno učestvovanje u saobraćaju.

Vrste tehničkog pregleda


Postoje tri vrste tehničkog pregleda: redovni, kontrolni, vandredni.

Redovni tehnički pregled se obavlja jednom godišnje, pre registracije vozila. Redovan tehnički pregled obavlja se na godinu dana. Dok se obavlja na šest meseci, ukoliko je vozilo starije od 15 godina.

Kontrolni tehnički pregled se obavlja u slučaju kada se vozilo na osnovu pismenog naloga nadležnog organa uputi na kontrolu ispravnosti.

Vandredni tehnički pregled se obavlja nakon popravke i pre puštanja u saobraćaj vozila kod koga su u saobraćajnoj nezgodi oštećeni delovi kao i vozila koja su isključena iz saobraćaja zbog tehničke neispravnosti.

Tehnički pregledi Sunce ima 5 linija tehničkih pregleda. Vrlo brzo, bez mnogo čekanja, možete obaviti Vaš tehnički pregled. Svakako bićete sigurni da ste svoje vozilo poverili onima iza kojih stoji dugogodišnje iskustvo, mnogo zadovoljnih klijenata i kojima sa razlogom možete pružiti svoje poverenje.

Podeli članak

Obaveštavamo Vas

da od 22.05.2023 počinje sa radom naš novi objekat u ulici Bulevar Nikole Tesle 3, Zemun (zgrada hotela "Jugoslavija").